Professionele gebruikers

  • algemeen
  • wind
  • golven
  • getij
  • weerkaarten
  • rapporten

Mariene meteoverwachting vrijdag 15/12/17 08u00

Weersverwachting tot maandagavond 18/12/17

Op de zuidflank van een complexe depressie met centrum boven de Noordzee bevinden we ons momenteel in een westelijke stroming. In de loop van de dag draait de stroming naar het noordwesten en wordt onstabiele polaire lucht aangevoerd. Deze blijft ons weer ook vannacht en morgen nog bepalen. Na de passage van een mobiele wig nadert zondagnamiddag een zwakke regenzone. Maandag wordt de hogedrukinvloed tijdelijk groter.

Vandaag is het dikwijls zwaarbewolkt met regen of buien, die naar de avond toe een winters karakter kunnen krijgen. Tussendoor zijn er ook korte opklaringen. Maxima rond 5 of 6°C. Matige tot vrij krachtige wind (4-5) uit WNW, ruimend naar N en toenemend tot krachtig (6). Goed zicht, matig in de neerslag.

Vanavond en vannacht blijft het wisselend tot zwaarbewolkt met vooral in het tweede deel van de nacht stevige buien, met korrelhagel en mogelijk vergezeld van onweer. Minima rond 4°C. Krachtige wind (6) uit N, krimpend naar NW. Matig zicht in de buien.

Morgen is het eerst wisselend bewolkt met (winterse) buien. In de loop van de namiddag vermindert de buienactiviteit. Maxima rond 5 of 6°C. Krachtige wind (6) uit NW, afnemend tot vrij krachtig (5). Meestal goed zicht, matig in een bui.

Zondag begint de dag vrij zonnig. Stilaan schuift er meer bewolking binnen en naar de avond toe volgt er motregen en regen. Maxima rond 6 à 7°C. Matige wind (4) uit WNW, krimpend naar ZW en geleidelijk toenemend tot krachtig (6). Meestal goed zicht.

Maandagochtend kan er nog wat regen vallen. Al snel wordt het droog en verbreden de opklaringen. Maxima rond 9°C. Vrij krachtige wind (5) uit NW, ruimend naar NNW en 's avonds afnemend tot matig (4). Goed zicht.

(De in de tekst beschreven wind betreft de wind op volle zee, tenzij anders vermeld)


Volgende update : vr 15/12/2017 12:00 (Lokale tijd)