Professionele gebruikers

  • algemeen
  • wind
  • golven
  • getij
  • weerkaarten
  • rapporten

Mariene meteoverwachting dinsdag 28/02/17 16u00

Weersverwachting tot zondagavond 05/03/17

Een strakke westelijke Atlantische hoogtestroming stuurt verscheidene frontale depressies naar West-Europa. Deze storingsgebieden bepalen deze week ons weer.

Vanmiddag valt er hier en daar nog een bui maar geleidelijk neemt die buienactiviteit af. De maxima liggen rond 7 graden en het zicht is matig tijdens de neerslag. De wind waait vrij krachtig (5) uit WZW, ruimend naar W.

Vanavond en vannacht zijn er afwisselend droge perioden en buien. Tussenin zijn er ook opklaringen. De minima liggen rond 5 graden en het zicht is goed, behalve tijdens de buien. De wind waait krachtig (6) uit WZW, ruimend naar WNW en toenemend naar hard (7).

Morgen: aanvankelijk is het droog met wat zon maar algauw neemt vanuit het westen de bewolking toe. Tijdens de namiddag wordt het betrokken en later gaat het regenen. Maxima rond 9 graden en het zicht is goed, behalve tijdens de neerslag. De wind waait krachtig tot hard (6 à 7) uit W, krimpend naar ZW en afnemend naar vrij krachtig (5).

Donderdag: wisselend bewolkt met af en toe een bui. De buienactiviteit neemt af tegen de avond. Maxima rond 9 graden en het zicht is goed, behalve tijdens de buien. De wind waait stormachtig (8) uit W, krimpend naar ZW en afnemend naar krachtig (6).

Vrijdag: eerst is het droog met zon, maar in de loop van de namiddag wordt het opnieuw betrokken en gaat het regenen. Maxima rond 11 graden en het zicht is matig tijdens de neerslag. De wind waait vrij krachtig (5) uit Z, krimpend naar ZO en afnemend naar matig tot vrij krachtig (4 à 5).

Zaterdag: zwaarbewolkt tot betrokken met af en toe wat regen. Geleidelijk wordt het overal droog en komen er opklaringen. Maxima rond 10 graden en het zicht is goed. De wind waait matig (4) uit ZZW, ruimend naar ZW en afnemend naar matig (3 à 4).

Zondag: zon en wolken wisselen elkaar af. Hier en daar kan er nog een bui vallen. Maxima rond 10 graden en het zicht is goed, behalve tijdens de buien. De wind waait matig (4) uit ZW, ruimend naar W en toenemend naar vrij krachtig (5).

Langetermijnverwachting van maandag 06/03/17 tot vrijdag 10/03/17

Ook volgende week mogen we nog de invloed van passerende frontale depressie verwachten, met als resultaat dat het wisselvallig blijft.

(De in de tekst beschreven wind betreft de wind op volle zee, tenzij anders vermeld)


Volgende update : di 28/02/2017 20:00 (Lokale tijd)