Watersporters

  • algemeen
  • wind en golven
  • getij
  • weerkaarten
  • rapporten

Mariene meteoverwachting donderdag 22/03/18 20u00

Weersverwachting tot dinsdagavond 27/03/18

In het zog van het warmfront dat in een noordwestelijke stroming vandaag over onze kust trok volgt nu de opbouw van een mobiele wig die voor een tijdelijke weersverbetering zorgt. Ook de volgende dagen blijft het wisselvallig met een afwisseling van storingen en mobiele wiggen.

Vanavond en vannacht: meestal zwaarbewolkt met slecht af en toe een korte opklaring. Het blijft overwegend droog. Minima rond 4 graden en het zicht is goed. De wind waait matig tot vrij krachtig (4 à 5) uit WZW, krimpend naar ZZW en toenemend naar vrij krachtig (5).

Morgen: eerst kunnen er nog enkele opklaringen binnendrijven maar algauw wordt de bewolking opnieuw dikker en volgt er tijdelijk regen. In de loop van de namiddag wordt het droog en later komen er opklaringen. Maxima rond 9 graden en het zicht is matig tijdens de neerslag. De wind waait vrij krachtig tot krachtig (5 à 6) uit Z tot ZZW, afnemend naar matig tot vrij krachtig (4 à 5).

Zaterdag: na het verdwijnen van de ochtendnevel wisselen zon en wolken elkaar af. Tijdens de voormiddag blijft het droog maar na de middag neemt de bewolking toe en later valt er opnieuw regen. Maxima rond 8 à 9 graden en het zicht is matig tijdens de neerslag. De wind waait matig (3) uit OZO, afnemend naar zwak tot matig (2 à 3) uit veranderlijke richting.

Zondag: na het geleidelijk verdwijnen van de lage bewolking krijgen we zonnige perioden en wolkenvelden. In de namiddag kan er een buitje vallen. Maxima rond 9 à 10 graden en het zicht is goed. De wind waait matig (3) uit NNW, krimpend naar W en tijdelijk afnemend naar zwak tot matig (2 à 3).

Maandag: wisselend bewolkt met af en toe een bui. Maxima rond 10 à 11 graden en het zicht is goed, behalve tijdens de buien. De wind waait matig (3 à 4) uit NW, krimpend naar ZW.

Dinsdag: zon en wolken wisselen elkaar af. Na de middag neemt de bewolking toe en later gaat het regenen. Maxma rond 11 graden en het zicht is matig tijdens de neerslag. De wind waait krachtig (6) uit ZZW, ruimend naar WNW.

Langetermijnverwachting van woensdag 28/03/18 tot zondag 01/04/18

Een uitloper van het Azorenhoog blijft net ten zuiden van ons gepositioneerd waardoor er bij ons een aanvoer van gestoorde oceaanlucht onderhouden wordt. Hierdoor blijft het ook tijdens het tweede gedeelte van de volgende week eerder wisselvallig en zacht.

(De in de tekst beschreven wind betreft de wind op volle zee, tenzij anders vermeld)


Volgende update : vr 23/03/2018 08:00 (Lokale tijd)