Watersporters

  • algemeen
  • wind en golven
  • getij
  • weerkaarten
  • rapporten

Mariene meteoverwachting zondag 27/05/18 20u00

Weersverwachting tot vrijdagavond 01/06/18

Het hoogtepatroon boven West-Europa zit muurvast: langs de voorzijde van het laag boven de nabije Atlantische Oceaan wordt er warme, vochtige en potentieel onstabiele lucht naar onze regio gestuurd. In deze luchtmassa onstaan convectieve cellen en onweerscellen die vandaag en de volgende dagen ons weer bepalen. Het is onmogelijk in te schatten waar en wanneer exact zo'n onweer kan losbarsten maar veel neerslag, hagel en rukwinden zijn steeds mogelijk.

Vanavond en vannacht: wisselend bewolkt en de kans op plaatselijk hevig onweer blijft bestaan. Dit kan gepaard gaan met hagel, veel neerslag op korte tijd en rukwinden. Minima rond 16 graden en het zicht is matig. De wind waait matig (3) uit ONO, afnemend naar zwak tot matig (2 à 3) uit veranderlijke richting.

Morgen: zonnige perioden maar opnieuw is de lucht onstabiel genoeg om buien en onweer te laten ontwikkelen. Maxima rond 25 graden en het zicht is matig. De wind waait zwak tot matig (2 à 3) uit veranderlijke richting, draaiend naar NNO en toenemend naar matig (3 à 4).

Dinsdag en woensdag: nog steeds onstabiel met de kans op onweer en buien. Maxima rond 24 graden op dinsdag en een paar graden hoger woensdag. Het zicht is matig. Dinsdag waait de wind vrij krachtig (5) uit NNO. Woensdag waait de wind zwak tot matig (2 à 3) uit NNW, krimpend naar NW en toenemend naar matig (3).

Donderdag is de kans op onweer kleiner maar is niet volledig uitgesloten. Maxima rond 22 graden en het zicht is eerst matig tot slecht, later goed. De wind waait zwak (2) uit veranderlijke tot noordelijke richting.

Vrijdag: na het verdwijnen van nevel en mist komen er zonnige perioden en nog kan er hier en daar een bui ontwikkelen. Maxima rond 22 graden en het zicht is eerst slecht later goed. De wind waait zwak tot matig (2 à 3) uit veranderlijke richting.

Langetermijnverwachting van zaterdag 02/06/18 tot woensdag 06/06/18

Het West-Europese laag wordt door het uitbreidende Britse hoog geleidelijk terug naar het zuiden geduwd waardoor de aanvoer van potentieel onstabiele lucht stilvalt. Als resultaat krijgen we dan een droog maar ietsje frisser weertype

(De in de tekst beschreven wind betreft de wind op volle zee, tenzij anders vermeld)


Volgende update : ma 28/05/2018 08:00 (Lokale tijd)